Brunch

Forlængst er dette måltid blevet accepteret som en fast bestanddel i danskernes madprogram, og således har formiddagsrestauranter og cafeer også fået det på menukortet.
I mange festsammenhænge kan dette fleksible måltid være løsningen når festforløb både giver en noget hektisk formiddag, samtidig med at der ikke er tid eller plads i maven på grund af stress og lidt nerver hvis turen snart efter går til kirken for at sige et ja.

Også overnattende gæster skal have lov til langsomt at få systemet op i omdrejninger igen. En brunch giver også de personer der er taget hjem efter festen, en mulighed for at vende tilbage og få den sidste snak med familien over brunchen før familien atter spreder sig ud over hele landet.

At amerikanerne gerne vil have æren for at have opfundet brunch, ved at kombinere breakfast og lunch, kan der fra alle b-mennesker stilles et stort spørgsmålstegn til. Men hvis der bare menes ordet brunch har de vel ret. Der skal ikke her stilles morsomme forsøg på at sammensætte de tilsvarende danske ord, men blot kan konstateres at i løbet af de sidste ti år er brunch også blevet et dansk ord.
Det mest positive ved brunch er at man kan spise det hver dag, i stedet for den gamle ‘sene morgenmad’ – der havde noget ‘sovet over’ eller tømmermænd over sig.

Hvad synes du?

Din e-mail offentliggøres ikke. Påkrævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>