Drikkevarer


Har denne tekst hjulpet dig, så vurdér den gerne!

Printet fra festbogen.dk - tekster om forberedelse af alle fester!
Til at hjælpe stemningen lidt på vej

Når der skal holdes fest på et spisested er et af de klassiske spørgsmål om det skal være med betaling af drikkevarer efter forbrug, eller der skal være fri bar.

Skal der betales efter forbrug skal der også ligge en aftale klar om hvorvidt selskabet frit kan bestille drikkevarer efter selve middagen og i så fald hvilke drikkevarer der kan være tale om, eller om gæsterne går over til eget indkøb.
Skal der være fri bar skal det også klarlægges om det er begrænset i tid eller om den frie udskænkning fortsætter under hele festforløbet. Den frie bar findes til to priser. Blød bar med bløde priser og uden spiritus, eller hård bar med det hele.

Ekstra light øl
Super light øl
0,05% – 0,1%
Hvidtøl
Maltøl
ca. 1,9%
Lys/Let øl ca. 2,6%
Pilsner 4,6%
Guldøl ca. 5,7%
Luksusøl
Porter
7,x%
Bordvin 11-13%
(op til 15%)
Rødvin, hvidvin, rosévin, mouserende vine
Hedvin op til 22% Vermuth, portvin, sherry, madeira, frugtvin, mouserende vine
Spiritus (over 22%)
40% – 80%
Akvavit, vodka, gin, rom, whisky, cognac, likør

Definitionen af en genstande er 12 gram (1,5 cl) ren alkohol, der svarer til:
1 almindelig pilsner (33 cl),
1 glas hedvin (8 cl),
1 glas spiritus (4 cl),
1 glas vin (12 cl).